Det här behöver du:
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
1 dl finhackade valnötter
1 dl havregryn
½ dl majsmjöl
2 msk olja
2 dl hett vatten
Flingsalt
Vallmofrön ev
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Häll över kokande vatten och rör om. Det ska bli som en gröt.
4. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en gaffel som doppas i vatten för att fördela smeten i ett jämnt tunt lager.
5. Strö över salt och ev vallmofrön
6. Grädda i ca 1 timma.
7. Låt svalna och bryt i bitar. Förvara torrt.
Tips! Om du vill göra brödet helt glutenfritt kan du ersätta havregrynen med valfritt mjöl, exempelvis kastanjemjöl eller bovetemjöl.