En kärleksfull hyllning till människan och fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, men det blir för den sakens skull aldrig smetigt. Vi får följa Zlatan i början av sin karriär, framför allt de första säsongerna i Malmö FF och i inledningen av utlandskarriären med start i holländska Ajax.  Med hjälp av en del publicerat material, från MFF-filmerna Blådårar och Blådårar 2, och överblivet film- och intervjumaterial från då har bröderna Gertten skapat ett stycke inblick i hur han lyckades ta steget från lovande till superstjärna. Det är även kompletterat med helt nya intervjuer med nyckelpersoner från tiden då han fortfarande bara var på väg att slå igenom på allvar i Holland.

Det fina med filmen, förutom alla roliga och ljuvliga intervjuer varvat med fotbollsgodis, är att en, om inte okänd, så sällan berättad sida av Zlatan Ibrahimovic personlighet kommer fram. Det handlar om hur mycket han tagit intryck av andra människor genom åren. Han beskrivs i medierna nästan genomgående som en som går sin egen väg. Men här framgår det tydligt hur viktiga andra stora fotbollsspelare och tränare varit för hans utveckling.

Till exempel så kan den finske storspelaren Jari Litmanen ha varit den som räddade hans karriär. När det gick som tyngst i Ajax, och han var på väg mot fiasko, köptes Litmanen tillbaka till klubben och satte snart prägel på Ibrahimovic.

En annan Ajax-spelare från förr, egyptiern Mido, säger en av de bästa saker jag hört om Zlatan och hans storhet: ”Hans stora kvalitet är att han genom åren alltid lycktas få alla andra att anpassa sig efter hans sätt att spela på planen”.

Sen är det mycket som är rörande, framför allt när han som redan firad stjärna 2006 återvänder till Rosengård och tusentals människor trängs kring den lilla inburade fotbollsplanen han sponsrat upprustningen av. Samma lilla plan han en gång själv finjusterade sina dribblingar på.

Den enda invändning en egentligen kan ha på den här filmen är att den möjligen kan skrämma bort icke fotbollsintresserade. Mycket fotboll är det, men det är ju faktiskt fotbollsspelare han är.