KA skrev i förra veckan att Kommunals omstridda bolag Lyran konferens efter skandalerna har fått en ny styrelse. Då var Marholmens platschef Ulf Östenius tillförordnad vd, men den här veckan har en ny tillfällig vd tillsatts. Han heter Bo Carlsson, är delägare i firman HOPS Managament och har tidigare bland annat arbetat inom Scandics och Hiltons koncernledning i Sverige.

– Jag har arbetat med honom tidigare. HOPS Managements roll är att vara ett utredningsstöd framåt och göra ett analysarbete kring verksamheten, samtidigt som Bo går in som tillfällig vd för Lyran, säger Johan Hessius, styrelseordförande i Lyran.

Han säger att styrelsen ville ha in en person utifrån för att reda upp i det som inte har fungerat i Lyran.

– Det är en trygghet för styrelsen i det här läget, en person som kommer in med nya friska ögon och tittar på det här utan någon som helst historik, säger Johan Hessius.

Ulf Östenius går tillbaka till att vara enbart platschef på Marholmen.