På tyska har Mediterranea undertiteln Refugees welcome? Det säger i princip allt. Vi följer med bröderna Abas och Ayiva på deras resa från Burkina Faso genom öknen och över dödens Medelhav till Europa som inte vill ha dem. Det börjar som en dröm om framgång och slutar i en fattig mardröm. En dröm där det räcker att ha livet i behåll för att vara lycklig. En dröm där hoppet om ett bättre liv och skammen om att inte komma dit hela tiden driver på lögnerna till dem som är kvar hemma. – Bra, allt är så bra! Blir svaret till systern hemma fast bröderna bor i en kåkstad, i bästa fall utnyttjas att jobba dygnet runt för låg lön och mestadels möts av hat.

Det är värt att se Mediterranea bara för Koudous Seihon i rollen som Ayiva. Han gör rollen som den utsatta flyktingen utan att det känns mörkt. Hans egen hoppfyllda tro finns kvar i ögonen nästan till slutet.