Det var på måndagsmorgonen som polisen larmades om ett knivbråk på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. När polisen kom till platsen var en 22-årig kvinna som arbetade på boendet allvarligt skadad. Hon avled senare på sjukhuset.

Gärningsmannen hölls fast på platsen av andra ungdomar på boendet och när polisen kom till platsen kunde de gripa den misstänkta gärningsmannen. På boendet arbetar idag fyra medlemmar i Kommunal.

Kommunal hade inte kännedom om att kommunalanslutna arbetade på det aktuella boendet förrän idag. Susanne Nilsson säger att Kommunal idag har utsett ett regionalt skyddsombud för flyktingboendet.

– Under hösten har vi arbetat med att kartlägga arbetsplatser. Men eftersom så många nya flyktingboenden tillkommit de senaste månaderna har det varit svårt att få ett grepp om samtliga arbetsplatser.

Under dagen har Kommunal sökt kontakt med medlemmarna som arbetar på boendet. Kommunal har även kontaktat arbetsgivaren och Arbetsmiljöverket. Men ännu har inte arbetsgivaren varit anträffbar.

– Vi hoppas självklart att vi får kontakt med arbetsgivaren så fort som möjligt. Vi har arbetat mycket med att ställa krav på bemanningen på liknande boenden. Att de anställda inte ska behöva arbeta ensamma. Nu fortsätter det arbetet med att se till att de här boendena ska vara säkra arbetsplatser.

Så här skriver Kommunal på sin Facebook-sida:

”Med sorg och bestörtning har Kommunal idag tagit del av händelsen vid ett HVB-hem i Mölndal då en medarbetare miste livet. Våra tankar är nu med familjen och arbetskamraterna som förlorat en familjemedlem och kollega.

– Det som hänt är fruktansvärt. Ingen ska någonsin behöva dö på jobbet. Våra tankar är med familjen och medlemmarna, arbetskamraterna i Mölndal, säger Johan Ingelskog, enhetschef på Kommunal.”