Igår eftermiddag hade Annelie Nordström presskonferens då hon först av allt meddelade att hon skulle avgå … till kongressen i maj. 
Jag förstår att det kan vara svårt att bara avgå direkt – vem ska ta över? Ledningen är alla lika ansvariga och styrelsen likaså. 
Jag förstår att hela avtalsrörelsen skulle kunna komma i gungning om de alla avgick idag men, en liten sten finns i min sko. 


Jag tycker att de åtgärder som kommer att tas är bra. Garderoben måste städas ut och inte den minsta lilla benbit av skelett får finnas kvar. Men som ordförande så borde Nordström ha gjort detta för länge sedan. Där är ännu en liten sten i min sko.

 

DEBATT: Är medlemmens bästa något nytt?

 

Det jag hör från medlemmar, fackliga kollegor och kamrater nu är att de inte tycker att detta räcker. Det är inte något som återger förtroendet. Det mest hedervärda hade varit om Anneli Nordström hade sagt: ”Vi har tagit fram det här åtgärdspaketet för att Kommunal ska kunna gå starkt ur den av oss skapade krisen. För att göra detta möjligt så avgår jag och ledningen med omedelbar verkan.” Det finns dugliga förtroendevalda som kan genomföra åtgärdspaketet helt utan Annelie Nordströms medverkan. 
Så i mitt tycke finns det inget skäl att sitta kvar fram till kongressen. 
 


 

DEBATT: Stanna kvar – det är vi som är Kommunal

 

Vad jag ser fram emot nu är att Kommunals medlemmar tänker och känner att det är upp till oss nu. Vi har en tuff avtalsrörelse framför oss och vi är fortfarande drygt 500 000 och vi är samhällsbärarna. Det må låta som en klyscha men det är Kommunals medlemmar som får Sverige att fungera, utan oss så stannar faktiskt landet. 
Med eller utan Nordström så kommer vi få igenom våra kvar om vi håller ihop.

 

Lovisa Loan Sundman