Kommunal i Norrbotten har krävt att hela förbundsstyrelsen avgår med omedelbar verkan.

Annelie Nordströms presskonferens, där hon meddelade att hon avgår vid kongressen i maj samt presenterade en plan för att rätta till det som har avslöjats i Aftonbladet, fick inte Cecilia Burman att ändra sig.

– Vi har haft ett stort medlemstapp. Det kommer att fortsätta efter den här presskonferensen, är jag rädd. Jag vet att flera medlemmar har väntat på Annelie Nordströms besked innan de bestämmer sig för om de ska lämna förbundet eller inte. Av de kommentarer jag har sett kommer flera nu att gå ur Kommunal.

 

LÄS OCKSÅ: Annelie Nordström avgår i maj

 

Cecilia Burman menar att det inte bara handlar om Annelie Nordström. Enligt henne måste hela förbundsstyrelsen avgå med omedelbar verkan för att stoppa medlemstappet.

– Det är vad våra medlemmar vill. Flera i styrelsen har ju varit insyltade i resor och festligheter som har gjort att medlemmarna har tappat förtroendet för dem att fortsätta leda förbundet. En åtgärdsplan som ska vara klar till kongressen räcker inte, säger hon.