– De lever inte som de lär. Alla dem som har varit med på de här resorna och som varit med och druckit sprit för fackföreningspengar har ett ansvar, säger Jan Holmström, klubbordförande på Stockholm vatten.

Klubbens 120 medlemmar är upprörda, säger Jan Holmström och den senaste veckan har han fått hålla flera förmaningstal till sina klubbkamrater om att stanna kvar i Kommunal.

– Det har varit svårt att värva medlemmar och är ännu svårare nu.

 

DEBATT: ”Det är osmakligt – avgå!”

 

På Aftonbladets debattsida på nätet kräver två av Kommunals skyddsombud Göran Gustavsson, i Haninge och Håkan Jörnborn, i Jönköping, att hela ledningen avgår.

”Kommunals ledning har nu sparkat den som haft fingrarna djupast i syltburken. Det enda rimliga nu är att även övriga tre i förbundsledningen avgår och att styrelsen tar över verksamheten fram till kongressen i maj.”, skriver skyddsombuden.