En tidigare anställd i Kommunals bolag Lyran, som äger restaurang Metropol Palais, säger till Aftonbladet att lokalerna ska byggas om för att driva nattklubb i källaren. Enligt källan skulle det vara i ”burlesktema”.

Kommunals förbundsstyrelse har i mars anslagit 25 miljoner kronor för att bygga om Metropol Palais källare efter ett förslag från Lyrans styrelse som leddes av Anders Bergström.

 

LÄS OCKSÅ: Miljonförlust i Kommunals konferensbolag

 

Kommunal har själva skickat ut ett pressmeddelande om detta, då de anade att det skulle komma fram i Aftonbladets granskning. Kommunal nämner varken bar eller nattklubb utan att källaren skulle kunna omvandlas till konferensmatsal med plats för 130 gäster och exempelvis personalutrymmen. Samtidigt skriver Kommunal i pressmeddelandet att syftet är att kunna ta emot ett ökat antal gäster kvällstid, både företag och privatpersoner.

– Det ska bli en bar kvällstid, men jag tror inte att det handlar om nattklubb. Först och främst handlar det om konferenslokal, säger Kommunals pressekreterare Kawa Zolfagary till Aftonbladet.