LÄS OCKSÅ: Annelie Nordström: ”Stort förlåt”

 

Hur reagerar du på Aftonbladets avslöjande?

 


Foto: Anders Lindh

Gunilla Wester, 58, tjänstledig elevassistent,
Utsäljeskolan Huddinge:

– Det är fruktansvärt hemskt, jag funderar på att skriva ut mig. Jag funderar också på hur jag ska göra så att ledningen inte får fortsatt förtroende, de ska inte ha ansvarsfrihet. Jag tycker att hela styrelsen skulle avgå. Jag tror alla var medvetna om vad som pågick. Vi betalar massor i fackavgift, de använder det till privat nöje. Varenda människa vet vad det kostar att vara på spa. Jag förstår om de vill ha julfest, men de får tänka på pengarna. När vi har julfest får vi inte alkohol, Kommunal borde inte bjuda på det heller. Om styrelsen inte avgår, borde alla skriva ut sig ur Kommunal.

 

LÄS OCKSÅ: Anders Bergström lämnar Kommunal

 


Foto: Øyvind Lund

Carina Hammarström, 51,
sjukskriven undersköterska, Sjukhuset i Karlstad:

– Jag är förbannad, det är fruktansvärt vad de gör med våra pengar. Jag tror inte att det här är hela sanningen. De borde avgå allihop och skämmas, det är det lindrigaste. Det är många som funderar på att gå ur. Vi betalar 500 kronor i månaden. Jag förstår inte varför Kommunal ska ha en lyxkrog som jag inte har råd att äta på. Och porr, det är så att man skäms för att man är med i Kommunal. Jag tycker inte att Kommunal ska driva krogar, de ska hålla på med sådant de kan och se till att vi får bra löner.

– På sjukhuset fick vi inte ens en julklapp. Förr om åren fick vi julbord men då fick vi betala ölen själva. När Kommunal har julfest ser det ut som alkoholen flödar. Därute på Marholmen lever de lyxliv för våra pengar, det är fördjävligt när en person som Anders (Bergström) utnyttjar sin position bara för att han makt. Varför ska han ha mer än andra? Han borde avgå.

– Jag har inte fått massmailet från Annelie Nordström men läst det på Aftonbladet. Hon vädjar till oss att stanna kvar. Men det här skadar Kommunal, det blir säkert svårt att få in nya medlemmar. Jag har varit arbetsplatsombud och det kommer bli svårt att övertala nya att gå med. Jag kan inte försvara Kommunal.

 

LÄS OCKSÅ: Kassören bodde gratis på Marholmen

 

Kia Andersson, 48,
undersköterska, akuten Karolinska Huddinge:

– Jag är vansinnig, jättebesviken. Jag är arbetsplatsombud och skyddsombud och har alltid gjort reklam för Kommunal. Nu skäms jag inför mina medlemmar. Jag tänker att vi borde hoppa av. Jag har försvarat Kommunals höga medlemsavgift, sagt att vi lägger pengarna på bland annat a-kassan och medlemstidningen. Och så kommer det här, det stör ju jättemånga. Som arbetsplatsombud hamnar jag ju i en svår sits. Giriga människor är det värsta jag vet, det här trodde jag inte om Kommunal. En lyxrestaurang, jag hade ingen aning om att den fanns. Hur ska den gynna våra lågavlönade medlemmar? Det klingar inte gott. Jag är riktigt besviken.