Varför startade du en grupp för nattpersonal?

När man jobbar natt blir man ju ofta utanför daggrupperna ganska mycket, och nattare förstår ju nattare bättre än dagpersonal. Man blir lite ensam när man jobbar natt, och om man blir väldigt trött vill kanske gärna kontakta någon, men de flesta man känner sover. Då tänkte jag att det finns ju fler som jobbar natt och att en sådan grupp kan ha flera syften.

Vad pratar ni om i gruppen?

– Det kan vara att man frågar hur andra gör med vissa saker. I min kommun har vi precis gått ifrån önskescheman och då frågade jag i gruppen hur andras scheman ser ut och fick en massa svar. Man får ett hum om hur andra jobbar. Det kan vara fackliga frågor, eller sådant som att fråga om andra får kaffe på natten. Men också det sociala, att man får ha kontakt med andra som också jobbar natt.

Gruppen har fått många medlemmar på kort tid, hur känns det?

Det var ju ett par tre månader sedan jag startade gruppen och vi är redan över 1000 medlemmar. Det ploppar upp nya lite då och då och det är en bra spridning över hela landet, så det är jätteroligt. När en grupp blir väldigt stor kan man tänka att det kan komma in folk som vill starta konflikter men så har det inte alls varit, bara jättetrevligt.

Fotnot: Facebookgruppen Nattarbetare vårdpersonal hittar du här.