Säg hej till Ove. Han är 59 år och vill ta livet av sig. Sedan hans fru gick bort bor han ensam i kedjehuset och har fullt upp som villakvarterets självutnämnde tillsynsman. Han skiter högaktningsfullt i vad andra tycker om honom och är fullständigt övertygad om att han alltid har rätt. Han skriver arga lappar, skäller på grannar och hans enda glädje i livet verkar vara att klottra ner registreringsnummer på felparkerade bilar. Oves liv blir mer och mer meningslöst. Men så flyttar höggravida Parvaneh in med sin familj i grannhuset och en högst osannolik vänskap uppstår.

I en serie återblickar märker man snabbt att Oves liv har varit kantat av tragedier. Viktiga och sorgliga ledtrådar som förklarar varför Ove blivit den rättshaverist han är. Rollbesättningen är en riktig fullträff där framför allt en lysande Rolf Lassgård och Bahar Pars sticker ut i rollerna som Ove och Parvaneh. Det är en fin och sorglig historia och jag garanterar att inte ett öga kommer vara torrt i biosalongerna.