LÄS OCKSÅ: Festa loss på musslor!

 

Det här behöver du:

1 burk musslor i vatten
4 skivor rostbröd
Smör
2 äggvitor
4 msk majonnäs
1 dl finhackad färsk dill

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smöra bröden och fördela musslorna på dem.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner majonnäs och dill och fördela på bröden.

4. Gratinera i ugn cirka 10 minuter tills bröden fått fin färg.

5. Servera med en god sallad.

Så tillagar du färska musslor

Tvätta musslorna och klipp bort ev skägg.
Släng alla musslor som är skadade eller inte sluter sig när du knackar på dem.
Koka upp vätskan efter recept.
Lägg i musslorna och lägg på locket. Skaka på grytan några gånger och se till att det kokar.
Efter 3-4 minuter öppnar sig musslorna och då är de färdigkokta.
Släng alla musslor som inte öppnat sig.

Värt att veta om musslor

• Är rika på järn, zink och proteiner.
• Renar haven från kväve och fosfor och minskar därmed övergödning.
• KRAV-odlade musslor odlas utan kemikalier och skördas på ett miljövänligt sätt.
• Bästa säsong är vinter och vårvinter.