Hur känns det att bli utsedd till Årets Vårdhjälte?

– Det är väldigt hedrande samtidigt som det är jobbigt, för jag är inte ensam med den här resan och alla aktiviteter som händer i kommunen. Jag och mina medarbetare gör det här tillsammans och jag vill egentligen inte vara frontfigur.

Du får det här priset för att du har ordnat resor till Grekland för de boende på äldreboenden. Kan du berätta mer om de resorna?

Det började 2011 med att vi hade ett möte om våra utflykter och jag sa lite på skoj att vi kanske kan åka till Grekland. Ja det gör vi, sa chefen. Så då åkte vi till Halkidiki, en halvö söder om Thessaloniki. Då var vi 17 boende och 18 personal. Det krävs mycket och väldigt noggrann planering när man åker till äldre till utlandet, med mediciner och hjälpmedel.

Hur har resorna varit?

– Det var underbart, sol, bad, god mat och trevligt umgänge. Vi lever alla ihop en hel vecka som en stor familj och ledsagarna som är med gör ett fantastiskt jobb. Dagen innan vi skulle åka hem sa de boende att kan vi inte stanna en vecka till. Första resan gick fantastiskt bra så då gjorde vi om det 2014. Då följde SVT med också och gjorde en dokumentär.

I kväll sänds Svenska Hjältar-galan i TV4, men det spelades in redan i måndags. Hur var det att ta emot priset?

Det var tre kategorier och jag fick träffa de andra hjältarna också, det var fantastiska människor. Jag var väldigt nervös när jag skulle hämta priset. Programledaren ställde frågor som jag inte kommer ihåg vad jag svarade på och jag minns inte frågorna heller. Så jag är lite nervös inför vad de ska visa i TV.