Varför ska ni besöka nattarbetare?

– För att de aldrig får besök. Eller ja, de får besök ibland men för sällan kan man tycka. Vi har lagt det helgen innan jul för att förhoppningen är att nå timmisar och unga. Vi gjorde det här förra året också, en vecka i oktober, och fick väldigt bra respons men träffade inte så många unga.

Tycker du att Kommunal gör tillräckligt för att engagera nattarbetarna?

– Det är klart att det finns begränsningar med tanke på hur de jobbar, men det är väl klart att det kan bli bättre. Våra sektioner skulle kunna ha öppet längre, eller i alla fall ha någon dag i veckan med kvällsöppet. Väldigt många kommunalare jobbar skift och då kan väl sektionerna också göra det.

Vilken typ av arbetsplatser kommer ni att besöka?
– 
Planeringen är inte helt klar men tanken är att vi ska komma ut där vi tror att det finns unga. Det blir lite gruppboenden och så, och vi hoppas på ett bussgarage också. Jag tycker inte att det är superviktigt att besöka många, det är bättre att få till bra samtal. Vi kommer vara ute två nätter och åka i två bilar.