Lance Armstrong var cykelvärldsmästaren som fick testikelcancer, kämpade sig tillbaka och vann världens största tävling Tour de France sju år i rad. Det var en perfekt historia – men den byggde på en stor lögn. Lance Armstrong omgavs av dopingrykten under flera år. Han nekade kategoriskt till alla anklagelser, men till sist blev bevisen för starka. Två år efter sitt sista cykellopp trädde han fram i en tv-intervju med Oprah Winfrey och erkände att han varit dopad under alla sina Tour de France-segrar.

The Program skildrar Lance Armstrongs hela karriär, från tiden som valpig nykomling till det förnedrande slutet. Den är både välgjord och spännande. Däremot kommer vi aldrig under skalet på huvudpersonen. Filmens Lance Armstrong börjar fuska nästan omedelbart. Han är helt obekymrad när han halvligger i sin hotellsäng, med en kanyl i armen och en blodpåse upphängd i en klädgalge ovanför. Lika obekymrat ljuger han inför domare och journalister. Varför? Vilken var drivkraften? Svaret på de frågorna får vi aldrig.