LÄS OCKSÅ: Så lagar förskolan sin prisade mat

 

Det här behövs:

500 g rödbetor
3 röda lökar
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
2 dl kikärtor

1 msk balsamvinäger
½ dl olivolja 

Ca 100 g blandad sallad
200 g fetaost
1 dl Pumpakärnor

Så här gör du:

1.  Sätt ugnen på 225 grader.
2.  Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj löken och dela lökdelen i hälften. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärterna.
3.  Fördela rödbetor, lök, vitlök, timjan och kikärter i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt.
4.  Rosta i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, eller tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg.
5.  Skölj salladen och smula fetaosten.
6.  Blanda samman de rostade rödbetorna, löken och kikärterna med salladen, fetaosten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamvinäger. 
7.  Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.