LÄS OCKSÅ: Så lagar förskolan sin prisade mat

 

Det här behövs:

500 g blandad kål (t ex grönkål, rödkål och vitkål)
1 granatäpple
1,5 msk färskpressad citronjuice
1 dl russin
1dl solroskärnor
1,5 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm peppar

Så här gör du:

1. Strimla kålen mycket fint och lägg i en stor bunke.
2. Rulla/tryck granatäpplet mot ett hårt underlag. Skär det på mitten. Bryt isär, pilla ut kärnorna i en skål.
3. Blanda ner citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar.
4. Häll dressingen över kålen. Blanda väl, gärna genom att krama kålen ordentligt med rena händer. Låt stå minst 10 minuter.
5. Toppa salladen med russin, solroskärnor strax före servering.

Fotnot: Receptet är gjort för åtta personer.