Recept: Gör eget knäckebröd
Här är ett recept på eget knäckebröd från den prisbelönta förskolan Lekbacken i Alvesta.
LÄS OCKSÅ: Så lagar förskolan sin prisade mat
Det här behöver du till ett stort knäckebröd:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl.
3. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten.
4. Ta bort det översta bakplåtspapperet och strö över flingsalt.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna.