Stefan ”Steve” Johansson.

Du ser de unga, heter det i motiveringen. Hur bär du dig åt för att göra det?

– Det viktiga på jobbet behöver inte handla om att göra stora, revolutionerande grejer. Det som är viktigt är att se små saker: hälsa i korridoren, sitta med någon och äta, sitta i kafeterian. Hälsa på någon som är ensam eller också om de sitter i gäng. Att se om någon är lite ledsen och då gå fram för att stötta och peppa.

Du möter också många unga på deras fritid, berätta!

– Jag kan glida ner på fritidsgården här och om det är någon konsert finns jag där ibland och hjälper till. 

Vad är det som gör ditt jobb så bra?

– Att vara med ungdomar och se hur de utvecklas. Det händer väldigt mycket på högstadiet. Att få följa resan är grymt! Och det är viktigt att vara ute bland eleverna, inte låsa in sig på ett lärarrum. Att spela pingis eller kort kanske inte låter så mycket, men det är ändå ett viktigt jobb att göra. Det är världens bästa jobb: att få vara med hela tiden.

I motiveringen lyfts det också fram att du är nykterist, har det alltid varit en självklarhet för dig?

– Absolut, det är något jag varit hela tiden. Det är en viktig grund för mig. När jag pratar med ungdomarna visar jag upp att man kan gå en egen väg.

Om hjälten

Nominerad av: Sektionsordföranden Berit Tall.
Motivering: ”Steve är en positiv förebild för Västerviks skolungdomar, han är bland annat nykterist. Han säger att det handlar om små saker: att se andra, ge dem uppmärksamhet, att ha en positiv inställning. Ett gott humör smittar.”

Vem är en hjälte på ditt jobb? 

Skriv till oss och berätta. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”.
Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm.
Eller mejla till kommunalarbetaren@ka.se.