Den svårt neddekade rockmanagern Richie Lanz (Bill Murray) kämpar för att få snurr på verksamheten. I ett desperat drag tar han med en av sina hopplösa klienter på turné i Afghanistan. På plats i Kabul sticker hon med hans pass och pengar. Richie träffar en legosoldat med författardrömmar, två skrupelfria vapenhandlare och filmhistoriens (i tuff konkurrens) mest orealistiska sexarbetare. Efter diverse turer hamnar han i en lantlig by, där han traskar in i en grotta och upptäcker en ung kvinna med änglaröst.

Det finns humor som är våldsamt politiskt inkorrekt, men så rolig att man skrattar ändå. Rock the kasbah är inte alls sådan. Det här är en bedrövlig film. Det mest provocerande är inte att Hollywood skojar om hur efterblivna de är i Afghanistan, ett land fullständigt söndertrasat efter decennier av krig och konflikter. Mest provocerande är att det är så slappt gjort. Manuset är kasst, skämten är usla, Bill Murray går fullständigt på tomgång. Rock the kasbah känns som något man hade kunnat hitta i den dammigaste hyllan i videobutiken på 80-talet. Att den släpps ut på biograferna i Sverige 2015 är faktiskt förvånande.