Gröna tomater med bulgur
KA var med när förskolan Rönnen i Malmö hade skördefest. Här ett recept av kollegorna Aysel Ay, Jenny Milic och Elin Skapås.
LÄS OCKSÅ: Förskolan Rönnen bjuder på skördefest
Det här behövs:
500 g gröna tomater
5 dl Vatten
1 stor lök
1-2 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
1 dl bulgur
2 msk oliv/mat olja
Salt och peppar
Tips! Lägg bulgurgrynen i blöt några timmar innan
Så gör du:
1. Hetta upp oljan i en gryta
2. Hacka lök, vitlök och tomaterna
3. Bryn lök och vitlök
4. Ta i tomatpurén och bryn ytterligare
5. Tillsätt vatten och låt det koka upp i några minuter
6. Lägg i tomaterna låt det koka i ca 5 min
7. Lägg i bulgur och låt det koka tills den är mjuk.
8. Salta och peppra efter smak.