Det här behövs:
Blast från exv rödbeta, morot, lök, broccoli, kål, selleri  
Örter som exv citronmeliss, dill, persilja, basilika
Några vitlökar och eventuellt en chili
Salt

Så gör du:

1. Skär i mindre bitar och mixa i omgångar.  Tillsätt ev några matskedar vatten.

2. Blanda med salt. Beräkna 1 dl salt per 5 dl mixat grönt. 

3. Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper.

4. Torka i ugn på 50 grader. Det kan ta upp till ett dygn. Behöver du använda ugnen till annat kan plåten torka i rumstemp­eratur under tiden. 

5. Smula sönder det torra saltet och fyll på burkar. Om du vill ha ett ännu finare salt så mixa igen.

TIPS! Grönsakssalt kan du göra på samma sätt men då använder du grönsak­erna i stället för blasten.

Gör biffar av rivet!

Om du har en råsaftcentrifug så använd rivet från grönsakerna och rotfrukterna till att göra grönsaksbiffar. Blanda med 1 ägg, en sked mjöl och krydda med salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Stek i olja några minuter på varje sida.
Det går förstås lika bra att riva grönsakerna och rotfrukterna på ett vanligt rivjärn och krama ur saften.
TIPS! Använd rivet i brödbak.