Margret Karlsson.

Du jobbar som aktivitetssamordnare, vad innebär jobbet?

– Allt som har med bus att göra och som kan förhöja livskvaliteten för äldre. I dag åkte vi med en äldre dam till ett köpcentrum, vi skulle åkt till Liseberg men det var för kallt. Ibland tar jag med mig någon och så sätter vi oss på spårvagnen och åker till Saltholmen. Jag försöker lägga så mycket som möjligt utomhus. Vi fikar och sjunger, allt som är kuligt. Jag älskar verkligen mitt arbete!

I motiveringen heter det att du trots en liten budget ger mycket mer. Var får du pengarna ifrån?

– Man får vara lite snål vet du. Sedan kanske jag tigger lite här och där också.

Det berättas också att du bjuder hem både boende och personal ibland, berätta om det!

– Vi packar ihop en avdelning och så kommer de hem och så fikar vi. Jag bor på landet och har det ganska stort. Det brukar vara ungefär åtta stycken som kommer. Det jag gör ger mig tusenfalt tillbaka.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Ja, du. Jag började arbeta med äldre och dementa 1974. Det bästa är det man får igen. Aha-upplevelsen. Även om de inte vet vad jag heter så vet de när de ser mig att nu är det bus på gång, nu blir det lite goa skratt. Jag brinner för mitt arbete, jag gör verkligen det.

Om hjälten

Nominerad av: Kollegerna Helene Perem Budgifvars och Ros-Mari Larsson. 
Motivering: ”Margret är glad, påhittig och ger av hela sitt hjärta på vår arbetsplats.”

Vem är en hjälte på ditt jobb?

Skriv till oss och berätta. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”.
Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm.
Eller mejla till kommunalarbetaren@ka.se.