I helgen avgjordes alltså Yrkes-VM i Sao Paulo i Brasilien. 29 svenska deltagare mötte motståndare från hela världen när kunskaperna testades i 50 yrkesgrenar. På Kommunals område var det en undersköterska och två trädgårdsanläggare som tävlade för Sverige.

Undersköterskan Julia Lundin från Vetlanda var en av de 13 svenskar som fick Medallions of Excellence som tilldelas tävlande med exceptionellt hög kvalitet och höga poäng. I grenen vård kom hon på plats sex.

– Klart jag blev besviken att jag inte fick medalj, men jag är sjätte bästa i världen och det är svinbra! Jag är supernöjd med mitt arbete, säger Julia Lundin.

Trädgårdsanläggarna Rasmus Westlund och Rickard Hedfors från Vikbolandet respektive Strängnäs tävlade tillsammans och kom på plats sju vilket gjorde dem bäst i Norden.

Sverige tog två silvermedaljer (fordonslackerare och dekoratör) och en bronsmedalj (hudterapeut).

Den 4 december 2016 anordnas Yrkes-EM i Göteborg.