I slutet av förra veckan slog Vårdförbundet på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg larm och krävde snabba åtgärder från arbetsgivaren. Problemet är att det saknas sjuksköterskor och många tvingas jobba dubbla pass. Sjuksköterskorna beskriver både psykiska och fysiska besvär till följd av den ökade pressen. Värst är situationen på medicinavdelning 132, enligt Monika Djurner, huvudskyddsombud för Vårdförbundet.

Enligt Gunilla Mattsson och Kerstin Carlsson, Kommunals huvudskyddsombud på Sahlgrenska, drabbas även undersköterskorna eftersom de får mer att göra och även de kan få jobba dubbla pass.

– Det var bra med personal före sommaren men sedan kom problemen, folk har blivit sjuka och det är vab, vi har inte marginaler, säger Kerstin Carlsson.

Både Vårdförbundet och Kommunal har sett det som enda lösningen att stänga ned vårdplatser och krävde åtgärder av arbetsgivaren senast i går, måndag.

Göran Matejka, områdeschef för område 6, där medicinavdelningarna ingår, har presenterat åtgärder för Vårdförbundet.

Kommer ni att stänga ned vårdplatser?

– Vi följer utvecklingen dag för dag, vi har inte bedömt att det är aktuellt att stänga vårdplatser i dag. Vi anpassar upp och ner, men inte i nuläget.

Däremot har arbetsgivaren bestämt att det inte ska vara överbeläggningar på avdelning 132.

– Vi har presenterat en bemanningsplan som vi bedömer är förenlig med god arbetsmiljö, säger Göran Matejka.

Men facken tycker inte att det är tillräckligt och därför gick Vårdförbundet, Kommunal, Vision och Saco i dag (tisdag) samman i en så kallad 6:6a-anmälan. I en sådan anmälan kräver skyddsombuden åtgärder från arbetsgivaren, och är man inte nöjd går anmälan vidare till Arbetsmiljöverket som i sin tur kan komma att ställa krav.

Senast i morgon klockan 15 kräver facken svar från arbetsgivaren.

Monika Djurner, Vårdförbundets skyddsombud som även jobbar på avdelning 132, säger att de fick gehör på en del krav som gäller sjuksköterskornas arbetssituation. Men vad gäller bemanningen är de inte nöjda.

– Vi får vaga svar om bemanningen. De säger att de gör uppföljningar varje dag men vi vet att det kommer ingen personal och hjälper oss.  De möter oss till viss del, de säger att det inte ska bli överbeläggningar. Vi har en bra dialog med arbetsgivaren och de förstår oss men vi känner att vi måste göra mer för våra medlemmar.

I 6:6a-anmälan kräver facken en realistisk handlings- och bemanningsplan på avdelning 132 samt att arbetsgivaren redovisar hur de ska garantera en arbetsmiljö som inte innebär risk för ohälsa.