När sommarvärmen äntligen kom i början av juli utbröt ett klädbråk vid Keolis bussgarage Nyboda i Hägersten.

Från den 1 juli infördes där strikta regler kring den nya föraruniformen. Förarna ska bland annat ha svarta strumpor och mörka skor på fötterna.

Det var över 30 grader och en del förare var strumplösa i sina sandaler vilket inte godkändes. Fem av dem skickades hem med löneavdrag.

I protest samlades några dagar senare ett 20–tal förare i garaget utan strumpor. Ingen av dem fick köra buss. Turer ställdes in. Tretton förare sändes hem efter att ha brutit mot strumpregeln.

Sex av dem som skickades hem fick varningar för att de inte återvände med svarta strumpor på fötterna.

Många förare är upprörda. De har i alla år kört utan strumpor i sommarvärmen. Strumpkriget trappades upp till att också handla om det var tillåtet att köra i sandaler eller inte. Keolis förklarade att det var sandalförbud bakom ratten. När förarna protesterade preciserade Keolis förbudet till att gälla förbud mot skor utan heltäckande häl.

En av dem som drabbades av en varning i klädbråket är huvudskyddsombudet vid Nyboda, Christer Swanson.

– Vi har överklagat både varningarna och löneavdragen. Dels för att vi inte uppfattade att de som skickades hem skulle komma tillbaka den dagen, dels för att Kelis inte kan straffa oss dubbelt med både löneavdrag och en varning. Och regelverket runt uniformen är inte förhandlad.

Förra året infördes den nya uniformen i Dalarna och i Stockholms innerstad utan att det blev motsvarande bråk. Men där har det heller inte uppmärksammats på samma sätt vad förarna har på fötterna.

Klädbråket är extra infekterat på grund av att Kommunal och Keolis inte är överens om hur uniformen ska se ut. Den har diskuterats i en arbetsgrupp i 1,5 år utan att arbetsgivare och fack kan komma överens.

– Nu kör Keolis sin linje. De struntar i det samverkansavtal som finns med Kommunal. Arbetsgivaren kallar det samverkan, vi kallar det motverkan. De konfererar och sen meddelar de oss vad de kommit fram till, säger Christer Swanson.

Han menar också att arbetsgivarna har trappat upp bråket, bland annat genom att dra löneavdrag för minsta försening, alldeles oavsett vad förseningen beror på.

– Det kunde ha fallit en atombomb, vi får löneavdrag ändå. Stämningen är riktigt dålig på garaget.

Den sjunde september ska parterna träffas i en lokal förhandling.

Under tiden har företaget bestämt att förarna i sin uniform ska ha 10 plagg, inklusive en stickad mössa, handskar och bälte. Utöver detta har de att välja på långbyxor, shorts eller kjol, lång- och kortärmad skjorta, kavaj, tjock tröja samt jacka med avtagbart foder.

Till detta ska förarna ha svarta strumpor och mörka skor.

Kavaj får dock inte kombineras med den tjocka tröjan. De som har kjol och vill ha strumpbyxor måste bära sådana som saknar mönster.

”Pärlan” Aydin, facklig samordnare i Keolis Söderhallen, har haft den nya uniformen i ett år.

– Vi är inte nöjda, säger hon.

”Pärlan” tycker att Keolis kan ta hand om designen men att förarna som ska ha uniformen i bussarna måste få bestämma funktionen.

– Det är vi som behöver kläder som skyddar mot drag och fickor för våra saker som blåsrör, accesskort, penna och förarcertifikat. Den uniform vi nu har är inte anpassad för alla väder och saknar tillräckligt med fickor.

Keolis HR–chef, Cecilia Jerneheim, är ansvarig för den nya uniformen.

Hon förstår inte varför det blev ett klädbråk när den infördes i Nybodagaraget.

– Vi vill att uniformerna ska vara enhetliga och visa vad vi står för. De ska ge ett propert intryck.

Men varför är det så viktigt att tvinga förarna att i alla väder bära svarta strumpor?

– Har du sett polismän eller brandmän utan strumpor?

Jämställer du bussförare med polismän och brandmän?

– Begreppet uniform handlar om att det ska vara lika klädsel på alla som bär den.

Vad är det nu som gäller för sandaler, är de tillåtna eller inte?

– Vad som är sandal kan variera beroende på vem som definierar hur en sådan sko ser ut. Vi kräver att förarna har fotriktiga skor som är säkra att köra i, säger Cecilia Jerneheim.