Varje dag knackar Evelyn på i det stora huset. Cynthia öppnar, klagar på att Evelyn är sen, innan hon ger order om vad som ska städas och tvättas. Cynthia är inte nöjd utan måste bestraffa Evelyn. Det är egentligen hela handlingen. Men filmens hela poäng är vad som händer inne i huvudena på de två kvinnorna och relationen dem emellan. Vem bestämmer egentligen? Dominanta Cynthia eller undergivna Evelyn?

Danska Sidse Babett Knudsen, känd från teveserien Borgen, är fullständigt lysande i rollen som Cynthia. Hennes blickar, minspel, suckar och små gester ger så mycket liv åt karaktären att vi nästan ser hennes tankar.

Ovanligt och befriande att rollistan inte innehåller ett enda mansnamn, trots hertigen i titeln.

Ännu mer befriande att de båda kvinnornas relation skildras helt utan smäktande samlagsscener eller sexuell dominans-klichéer. (Läs Fifty shades of Gray).

På det hela taget sparsmakat, snyggt och tankeväckande.