Tidningen Arbetet berättar att Arriva från måndag avskedar Reza Forghani.

Enligt Arriva, som inte vill kommentera ärendet, beror det på att han bland annat ska ha uppmanat förarna att skriva falska rapporter om cheferna. Företaget kommer senare att presentera närmare bevis för den påstådda illojaliteten.

Reza Forghani säger till Arbetet att anklagelserna emot honom är falska och han undrar om avskedandet har något samband med att Arriva fått föreläggande från Arbetsmiljöverket.

Kommunal kommer att ogiltigförklara avskedandet och tvisten kan ytterst hamna för avgörande i Arbetsdomstolen.

Även om Kommunal och Reza Forghani skulle vinna i Arbetsdomstolen är det långt ifrån säkert att han får jobbet tillbaka. Lagen om Anställningsskydd ger arbetsgivare rätt att köpa sig fria från domar där Arbetsdomstolen ogiltigförklarar uppsägning eller avsked.

Medan tvisten pågår slipper Arriva betala lön till Reza Forghani.