Lillemor Eriksson.

”Jag älskar att laga mat. Jag tycker om att arbeta med händerna och hålla mig uppdaterad om nya mattrender. Jag tycker om att jobba med människor och ge gäster service. Här på förskolan är det fantastiskt för barnen ger mig jättemycket energi.
Det är nästan som att driva eget fast det är kommunalt, för jag gör allting själv: beställer varor, sätter menyer, lagar maten, diskar och möter barnen. Jag tycker att det är viktigt att förmedla måltidsupplevelser till barnen, för de kan inte välja vad de ska äta utan, jag väljer. Jag sitter med vid borden när barnen äter så vi kan prata mat.
Jag har alltid jobbat som kock, drivit delikatessbutik med catering och jobbat på massa restauranger innan jag kom hit för sex år sedan. Förskolan har bra arbetstider och inga helger. Och även om det är stressigt periodvis så är det ett lugnare arbetsklimat.
Jag tycker att det är kul och jag är väldigt stolt över mitt yrke, jag tycker att det är ett bra yrke. Jag har mycket kunskap, det gör mig också stolt. Jag ser alltid barnen som mina gäster fast de inte betalar eller har möjlighet att välja. Det höjer upp förskolan om jag ser dem som gäster, man får ett bättre synsätt på barnen. De är lika mycket värda som dem som går på restaurang och äter.”