Ing-Marie Norrman Svensson.

”Vi älskar jobbet allihop i min grupp. Vi har så bra sammanhållning. Blir det stressigt, för det blir det ju, så ringer man någon som har mindre att göra. Har man tid över själv så ringer man någon som man tror kan behöva hjälp. Vi har allas scheman så man ser ju vem som har mest en dag. Så har det alltid varit. Vi hjälper och stöttar varandra både på jobbet och utanför. Visst kan vi skälla på varandra. Men vi är ärliga och pratar inte bakom ryggen utan säger direkt vad vi tycker. Vi har det ju supertufft ibland som alla andra inom hemtjänsten. Jobbet har ju förändrats på de trettio år som gått sedan jag kom in i hemtjänsten första gången. Det är mindre tid till allt nu. Sen råkar det vara så att vi som jobbar här är väldigt positiva. Vi hittar på saker med de gamla. Jag kan plocka en bukett vitsippor till någon på väg till jobbet. Jag kan ta med min Ipad och spela lite Lasse Stefanz för någon som gillar musik. När vi har anhörigavlösningar är det mer tid. Det har hänt att vi åkt till Gekås i Ullared, satt potatis och ibland tittar vi bara på kort i gamla album och fikar. De gamla kan så mycket och det är roligt att lyssna på dem. Egentligen är jobbet i sig inte så roligt. Det är arbetskamraterna och kontakten med de gamla som gör det bra. Att se glädjen i deras ögon när man kommer.”