Förra året stämde Kommunal ett städföretag i Stockholm efter att en anställd utsatts för sexuella trakasserier av företagets vice vd. Bland annat tog han flera gånger den anställda på brösten och rumpan och ringde till henne för att ”höra hennes vackra röst”. En gång tryckte han också sitt underliv mot hennes rygg.

Kommunal krävde i sin stämningsansökan att företaget skulle betala 250 000 kronor sammanlagt i skadestånd till den anställda för att hon blivit diskriminerad, för att företaget inte gjort något åt det och för att hon fick en sämre tjänst när hon försökte få ledningen att göra något åt problemen.

Den här veckan skulle fallet tas upp i Arbetsdomstolen, men så blev det inte. Enligt tidningen Lag och avtal gick de aldrig in i domsalen. Istället började en förhandling om att förlikas.

Den som skötte förhandlingarna för Kommunals räkning var ombudsmannen Lars-Sture Johansson. Han vill inte berätta vad man kom fram till i förlikningen.

– Men medlemmen var nöjd efter förhandlingarna när vi satt ned och pratade. Hon tycker att det är skönt att gå vidare och lämna det här bakom sig, säger han till KA.