Reza Forghani tycker att han och förbundet har övertygande bevis för att Arriva motarbetar honom som huvudskyddsombud vid Råstagaraget utanför Stockholm. Men arbetsdomstolen, AD, håller inte med i domen som Kommunal förlorade om föreningsrättskränkning.

– Det är obegripligt. Arriva har inte lämnat den information till mig som är viktig för att jag ska kunna fungera som huvudskyddsombud. Om detta inte är föreningsrättskränkning, vad ska vi kallad det, säger Reza Forghani.

AD valde i sin dom att i huvudsak pröva om det var föreningsrättskränkning när Arriva kritiserade Reza Forghani för hans agerande och när bolaget krävde att Kommunal skulle avsätta honom som huvudskyddsombud. Och detta är enligt AD inte föreningsrättskränkning.

Enligt domstolen är det tydligt att Arriva respekterade Kommunals beslut att inte avsätta honom. Och AD anser också att Arriva inte på något sätt har vägrat att samverka med Reza Forghani, trots den bevisning Reza Forghani hävdar visar på motsatsen.

Reza Forghani vill inte låta sig knäckas av domen.

– Nu känns det kämpigt, men kampen för bra arbetsmiljö går vidare. Jag fortsätter som huvudskyddsombud så länge som jag har medlemmarnas förtroende. Om arbetsgivaren bryter mot det systematiska arbetsmiljöarbetet tänker jag kontakta Arbetsmiljöverket, säger han.