– Om dom som utför några av dom viktigaste arbetsuppgifterna i vårt samhälle, inte känner att de dom gör är någonting värt, då är det riktigt illa, säger Rawa Ali i videon som nu sprids på Twitter.

Båda hip hop-killarnas mammor är med i videon och konstaterar att jämställdheten kanske har kommit långt, men inte i arbetslivet.

– Det är vi kvinnor som tar hand om barnen och går ner i tjänst. När barnen blir lite större vill vi gå upp till 100 procent men det går inte, säger undersköterskan Nasik Aziz.

Mohammed Ali slog igenom 2009 och har varit nominerade till P3 Guld.

– Vi är med och gör den här kampanjen för att det jämställda Sverige är en bluff. Varför ska våra mammor, undersköterskan och kokerskan, ha sämre villkor bara för att de är kvinnor? Det är dags att politiken väljer välfärden och levererar politik som stöder våra mammor i deras kamp för bättre villkor, säger Mohammed Ryback till tidningen Resumé.

På Kommunal är man stolta över samarbetet.

– Vi behöver hitta nya vägar för att påverka politiken. Då krävs det äkthet i det vi gör, att mammorna som är våra medlemmar ställer upp är helt fantastiskt, säger pressekreterare Cecilia Eklund i en kommentar till tidningen.