Grattis till nomineringen!

– Tack, och det är så roligt att vi fått fyra nomineringar här. Årets förskolekök, Årets gastronomiska rektor och Årets hållbara offentliga gastronomi. Varje dag den här veckan när jag tittat i mejlen har det legat en ny nominering. Det har varit en väldigt spännande vecka.

Ni är nominerade i fyra av nio möjliga kategorier. Varför?

– Vi är en förskola där alla arbetar tillsammans och köket är centrum. Vi hjälps åt. Jag är ute på avdelningar ibland och pratar om återvinning. Vår lokalvårdare Li odlar med barnen och då hjälper vi fyra som arbetar henne med städningen. Sen är dörren till köket alltid öppen för barnen – vi har köpt in kockkläder åt dem. 

Hur hinner ni allt?

– Det gäller att planera noga. Vi har ju 143 barn att laga mat åt här och 80 portioner till som ska till en annan förskola.

Vad är du mest stolt över med din nominering?

– Att jag är den enda som arbetar på förskola och att jag är en av två nominerade kvinnor. Det blir spännande att se om vi får något pris när de delas ut i september.