Anastasia gör en intervju för en skoltidning med den unge, snygge och ohyggligt rike företagsledaren Christian Grey. Snart har de en mycket sexuell relation, med sadomasochistiska förtecken där han vill ha henne som sexslav i sitt ”lekrum”.

Bygger på bästsäljarromanen med samma namn av E L James.

Förmodar att regissören har fått bra betalt för detta kan inte vara något annat än ett ”kamikazeuppdrag”. Att tillfredsställa älskarna av boken (de verkar vara många) och samtidigt undvika pekoralträsket kan inte ha varit lätt. Egentligen lyckas regissören hyfsat med balansgången men själva berättelsen håller inte för två timmar långfilm. De utdragna, småtråkiga sexscenerna, ackompanjerat av soft musik, avlöser varandra och trots att både piska och handbojor tas fram hettar det aldrig till.

Och trovärdigheten ska vi inte prata om. Även om det här inte är tänkt som en verklighetstrogen historia så behöver det kännas äkta och där brister det rejält. Regissören lyckas i varje fall inte övertyga mig om att hon verkligen skulle kunna falla för den här sorglige mannen.

Förutsägbart till max är det och nog saknas en del problematisering. Sen när det till sist äntligen blir lite intressant tar filmen slut, pang bom. Men det ska ju göras uppföljare.