I maj gav länsstyrelsen klartecken att sätta upp åtta övervakningskameror inne på arenan, som är till för idrotts- och kulturevenemang. Utomhus fanns redan kameror. Kommunals huvudskyddsombud Shlirim Sadikaj sade till KA att personalen var positiv till kameror även inomhus, eftersom arbetsmiljön är otrygg. En anställd har blivit misshandlad och det har förekommit stölder i omklädningsrummen varje vecka, enligt kommunen.

Men nu har alltså förvaltningsrätten beslutat att de planerade kamerorna inte är tillåtna.

– Förvaltningsrätten, de jobbar inte där. De vet inte vilket jobb de har där ute. Säkerheten kommer i första hand tycker jag, säger Kommunals huvudskyddsombud Shlirim Sadikaj till KA.

Han säger att det varit mycket turbulens på arbetsplatsen, ofta med ungdomsgäng inblandade. På senare tid har det dock varit lugnare.

Men man vet inte vad som händer i framtiden, säger Shlirim Sadikaj som hade hoppats på kamerorna.

Enligt domen finns lämpligare insatser för att minska problemen, till exempel låsbara skåp för värdesaker och brandlarm.

Förvaltningsrätten anser att den personliga integriteten väger tyngre än övervakningen och följer det överklagande som Datainspektionen gjorde på länsstyrelsens tillstånd. Två av tre nämndemän i förvaltningsrätten ville dock tillåta kameraövervakning, skriver Smålandsposten.

– Vi tycker fortfarande att behovet av kameraövervakning finns. Men vi respekterar resonemanget runt personlig integritet, det är två viktiga saker, säger Erica Månsson, kultur- och fritidschef, till tidningen.