Utredningen om att starkt begränsa vinster i välfärden är en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet och presenterades i början av oktober. Den aviserades sedan i regeringens budget och har varit planerad att dra igång i januari. Men trots att budgeten i går föll till förmån för alliansens budget, planerar regeringen fortfarande att tillsätta utredningen.

– Det finns inga andra besked just nu, tidtabellen ligger fast. Den sittande regeringen kommer att vara regering fram till valdagen, säger Peter Skeppström, pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Direktiven för utredningen håller på att tas fram just nu och presenteras troligen redan i december.

Om ni förlorar valet den 22 mars och det blir en annan regering, är det så klokt att dra igång en stor utredning bara två månader innan?

– Det funderar vi inte över just nu, det blir någon slags spekulation. Vi är sittande regering just nu och en sittande regering förutsätts just att regera, säger Peter Skeppström.