Få skildrar med sådan förkärlek manlig svartsjuka som manliga franska filmregissörer. Här kommer ännu en i raden, som handlar om det gamla gifta paret Brigitte och Xavier, som lever sitt liv på landet med djuruppfödning som verksamhet. Brigitte är inte helt tillfreds med sitt liv och tar sig ett par dagar i Paris för att, som det heter, kolla upp sina eksem. Hon tillåter sig genast bli uppvaktad av olika män (Nyqvist bland andra), eksemlögnen genomskådas och så där tuffar det på. Känns lite småsömnigt ända till sista tredjedelen av filmen, då berättelsen faktiskt höjer sig över dussinfilmen i ”svartsjukegenren”. Plötsligt utvecklas den manliga huvudkaraktären, och slutscenen är en av de vackrare som setts på bio.

Michael Nyqvist spelar en dansk (varför klumpar de alltid ihop svenskar, danskar och norrmän i en enda massa?) tandläkare på kongress och talar av allt att döma oklanderlig franska. Men behållningen är förstås som så ofta Isabelle Huppert även om hennes mondäna storstadsskimmer inte riktigt gör sig i rollen som bondhustru.