Hittebarnet Charlie från 2011 års Charles Dickens-inspirerade julkalender är tillbaka. I småtjuven Kurre och pigan Gerda har hon hittat nya föräldrar och nu väntas dessutom tillökning i form av ett syskon. Men allt går inte som Charlie tänkt sig. Pappa Kurre blir en tråkmåns som prioriterar hemmakvällar framför äventyr. Och det påpekas stup i kvarten att lillasyster har pappas näsa och mammas öron.

Storasysterlyckan är snart förbytt i svartsjuka och existentiella grubblerier. Vem är egentligen Charlie? Och var finns hennes riktiga pappa? Så kommer plötsligt ett tivoli till staden och snart har pappa Kurre fått hård konkurrens.

En stark trea för en äventyrlig historia med stämning, skådespeleri och scenografi som gör att man har överseende med att filmen tappar lite mot slutet. Tea Stjärne imponerar i huvudrollen.