Kirurgen Paul lever ett till synes behagligt välbärgat liv tillsammans med sin fru Lucie, som han varit gift med i många år.

En dag springer han ihop med den unga och vackra kvinnan Lou på kaféet där hon arbetar. Efter det dyker hon upp lite överallt i hans liv. Samtidigt börjar Paul få blommor från en okänd beundrare och han förstår snart att de kommer från Lou. Trots att han försöker stå emot så dras han till henne. Men hon visar sig ha stora problem, och snart börjar hans perfekta liv falla isär.

Innan frosten är ett väldigt långsamt och väldigt mörkt drama om relationer, hemligheter och tillit. Fotot är vackert och skådespeleriet bra, men tyvärr så är historien alldeles för långsam och seg för att jag ska bli engagerad. Plus i kanten för överraskande slut – å andra sidan var det lite väl konstigt. Det finns mycket bättre filmer att se än den här.