Klockan är strax efter 9 på morgonen i matsalen i Keolis bussgarage i Norsborg söder om Stockholm. Det märks att det är dagen efter valet – i stort sett alla har en åsikt om valresultatet. Yacob Kidane röstade på Miljöpartiet och är nöjd med att det blir regeringsskifte. Han är däremot inte nöjd med Sverigedemokraternas framgångar – men de kom inte som en överraskning.

– Jag kan inte vara glad, du ser hur jag ser ut. Men att det blev som det blev, det är inte något nytt. Jag tror inte att det är någon som är förvånad i det här garaget, säger Yacob Kidane.

Vid ett bord sitter Rolf Söderholm, Maria Istinic och Bengt, som inte vill säga sitt efternamn. Han röstade på Sverigedemokraterna för första gången efter att tidigare ha röstat på Socialdemokraterna.

– Vi har tagit emot så många av vissa grupper, det blir för mycket. Det är ju kostnaderna för det här som har stigit också. Jag har en kompis som har sin son i en skola där halva klassen är somalier och sitter och tjattrar på sitt hemspråk och förstör lektionerna, säger Bengt.

Men han får genast mothugg av kollegan Maria Istinic:

– Det är för jävligt tycker jag att SD har fått så många röster. Du kan ju inte dra alla över en kam. Men jag är faktiskt inte förvånad över att de fick så mycket stöd, det kommer säkert bli mer och mer för varje gång, tyvärr. Jag vet att det är många här som röstar på SD men som inte står för det, säger Maria Istinic.

Själv röstade hon på det rödgröna blocket.

Kollegan Rolf Söderholm röstade på Moderaterna och trodde in i det sista att alliansen skulle ta hem valsegern. Han tror att Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven nu har en tuff uppgift framför sig när han ska bilda regering.

– Jag tror han får problem nu, visst är han duktig kanske men han är inte lika van som Reinfeldt, som är väldigt duktig och saklig, Löfven har inte de förutsättningarna tycker jag, säger Rolf Söderholm.

Han är inte förtjust i Sverigedemokraternas framgångar och säger att han hellre ser en socialdemokratiskt ledd regering än en borgerlig regering med stöd av SD.

– Sverigedemokraterna har väl bra åsikter om vissa bitar men jag tycker att de är ute på djup is annars. Behöver folk hjälp så behöver de hjälp, skitsamma om det är mycket. Men ett integrerat samhälle ska blandas för att det ska bli bra, säger Rolf Söderholm.

Även om de flesta som KA pratar med har röstat för regeringsskifte så är det få som tror att det kommer märkas stora skillnader eller att arbetsvillkoren ska förbättras.

Vid ett annat bord i matsalen sitter Tamara Lopez. Hon är trogen vänsterpartist och både glad och ledsen över valresultatet.

– Jag är glad över att de rödgröna fick ganska så bra i år och att det blir regeringsskifte. Sen att Sverigedemokraterna fick så pass mycket, jag trodde inte det. Det är en stor besvikelse. De har ingen bra politik, det är invandringen som har byggt upp Sverige, säger Tamara Lopez.

Även om hon är nöjd med regeringsskifte så tror hon inte att så mycket kommer att förändras med en ny regering, utan ser det mer som att det hejdar en dålig utveckling.

– Den största oron har varit att alliansen ska ta bort las. Det är ju den som är vårt skydd, det är det enda vi har kvar i stort sett, säger hon.