Tom jobbar inom reklambranschen i Quebec. När hans pojkvän dör åker han till landsbygden för att delta på begravningen. Tom har aldrig träffat sin pojkväns familj – modern och brodern är de enda som är i livet. När han kommer fram upptäcker han snabbt att allt inte är som det ska på gården.

Pojkvännen har hållit sin homosexualitet hemlig för familjen och Tom tvingas spela med. Relationen mellan modern och brodern är full av hemligheter och Tom blir indragen i deras psykologiska spel. Snart finner han sig i en situation som både blir våldsam och omöjlig att ta sig ut ur.

Xavier Dolans film är mer psykologisk thriller än drama. Den är mörk och skrämmande, framför allt eftersom den är så oförutsägbar. Det är omöjligt att gissa sig till hur den ska sluta och man sitter som på nålar under större delen av filmen.

Miljöerna är fantastiska – skitigt, grått och ruralt – och långt bort från den värld Dolan brukar skildra. Tydligen hade Dolan bara två månader på sig att förbereda innan filmningen skulle starta men det märks inte alls. Ett mer gediget filmhantverk får man leta efter.