I ett pressmeddelande säger Håkan Olsson, chef för inspektionsavdelningen vid Arbetsmiljöverket, att de bedömer att det inte finns någon omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv och hälsa på grund av SD:s valannonser.

– Arbetsmiljöverkets beslut ersätter därför skyddsombudens tidigare beslut och arbetet kan nu återupptas, förklarar han.

Stephan Gard, skyddsombud vid Keolis depå i Söderhallen, säger att nu får han och arbetsgivarna diskutera hur säkerheten kan garanteras för förare och bussar.

– Vi har diskuterat väktarbilar eller väktare på bussar, säger han.

Skyddsstoppet i Söderhallen mot att klistra SD-annonser på bussarna eller att köra bussar med sådana annonser uppklistrade kom i lördags. Dagen innan kom ett liknande skyddsstopp vid Nobinas depå i Södertälje, som Kommunalarbetaren tidigare berättat om.