Kommunalarbetaren har tidigare skrivit om problemen med företaget Care Together. Nu har alla kommuner sagt upp sina avtal med företaget och de anställda går utan sysselsättning. De anställda har blivit uppsagda på grund av arbetsbrist.

– De har ingen arbetsplats att gå till, några har sagt upp sig och fått nytt jobb, berättar Ulrika Winblad.

Hon skräder inte orden när KA frågar hur hon tycker att Care Together har skött sig.

– Det har varit oändligt med samtal med medlemmar som har varit förtvivlade. Vi talar med arbetsgivarna och det händer ingenting och så blir det ännu mer förtvivlan från medlemmarna. Och detta har pågått under lång tid.

Kommunal har inte fått någon reaktion från arbetsgivaren. Facket hoppas nu att företaget försätts i konkurs, eftersom medlemmarna då har rätt att få ut pengar enligt den statliga lönegarantin. Utöver de uteblivna lönebetalningarna för juli gäller det andra löner och ersättningar som facket och företaget har tvistat om och som Care Together medgivit att de ska betala.

KA får tag på undersköterskan och seniorpedagogen Christina Åhman som just har hämtat ut sin uppsägning på posten.

– I början trivdes jag jättebra på företaget, men allt eftersom blev det bara katastrof. Man får ingen respons och de ger dig ansvar som du inte har befogenhet till. Det jag tycker är mest skrämmande är att kommunerna inte granskar dem mer. Inom ett halvår kommer samma personer starta ett nytt bolag och upphandlas av kommunen.

Hon beskriver hur hon sms:ade med sin chef på Care Together när lönen inte kom. Chefen lovade att lönen skulle komma, när den inte gjorde det svarade chefen inte på några fler sms. Christina går nu utan lön och har besökt Arbetsförmedlingen.

KA har sökt representanter för Care Together utan resultat.