Vad kommer att ske under budkaveln 2014?

– Det kommer flera föreläsare. Vårt stora dragplåster är Anders Olsson, världsmästare i simning i Paralympics. Men det ska även bli väldigt kul att höra på resurspedagogen Stina Björnlod. Vi har ett ledord, ”bemötande”, som kommer igen i alla föreläsningar. Det är viktigt i operation, där vi har så kort om tid på oss att få kontakt med en patient.  De ska känna förtroende för dig, de överlämnar faktiskt sitt liv i våra händer.

Vad händer mera?

– Det kommer utställare, så det drar runt sig själv. Och Arvika sjukhus bistår med vår tid. Vi har fått en fantastisk respons från Arvika kommun och företagare.

Hur länge har budkaveln funnits?

– Det är faktiskt 25-årsjubileum i år. Så det är roligt!

Vilka är välkomna?

– Undersköterskor som arbetar på intensivvårdsavdelningen, operation, anestesi och sterilcentraler i mellersta och södra Sverige.

Varifrån kommer deltagarna?

– Det är nerifrån Malmö och upp, Halmstad, Falkenberg, Sahlgrenska och Mellansverige, Norrköping, Nyköping och så runt om kring i Värmland: Karlskoga, Karlstad.

Hur många väntas komma?

– I nuläget är det 250 stycken, men vi har plats för ganska många. Vi har 647 sittplatser. I fjol var det 360 stycken som kom, när budkaveln var i Kungälv.

Det kostar 600 kronor att deltaga, brukar arbetsgivarna betala det?

– Ja, det gör de faktiskt. Vi har lagt oss väldigt rimligt.

Går det fortfarande att anmäla sig?

– Ja, visst.

Vad kommer bli din egen roll i Budkaveln?

– Jag kommer att vara moderator tillsammans med min kollega Anette Rundqvist, som arbetar på intensivvårdsavdelningen här i Arvika.

Var kommer budkaveln att anordnas nästa år?

– Det lottar vi under dagen. Det kommer att bli hos någon som inte har anordnat det förut, det är så det går till.