Efter bara nio minuter tog finalmotståndaren Stockholm ledningen med 1-0 genom Brommapojkarnas Michelle Rojas Flores. Men skåningarna kom tillbaka.

– Tanken var att komma upp tidigt från början och vinna boll högt upp på plan, berättar en av distriktsförbundskaptenerna, Jenny Bryhagen.

Och på en halvtimme vände Skåne med två mål från Rebecka Klensmeden-Holm, till vardags forward i elitettanlaget LB07:s ungdomstrupp.

Det skulle komma mer.

– Vi hade positiva känslor i halvtid, det var lite finjusteringar som behövdes bara. Och sen rasslade det till, berättar Bryhagen.

Skåne vann till slut finalen med 5-1 efter två mål från FC Rosengårds forward Nathalie Persson och ett från högeryttermittfältaren Matilda Nilsson.

På innermittfältet krigade lagkaptenen Jenny Persson, enligt Johanna Bryhagen en spelare som betyder mycket för laget.

– Hon har en tuff spelstil, ligger nära och går in fysiskt och visar på så sätt vägen för resten av laget.

KA når Jenny på bussen ner från Halmstad där lagkamraterna har sjungit och firat.

– Det var nervöst från båda sidorna i första halvlek, men i andra tycker jag att vi tar över helt, säger hon.

Skånelaget har hållt ihop i tre år.

– Det är mer nu man tänker på hur mycket man gått igenom. Vi har kämpat så för att vinna den här turneringen, säger Jenny Persson.

Kommunalarbetaren har skrivit om Cup Kommunal-finalerna i tio år och intervjuat spelare som Antonia Göransson, Jenny Hjolman och Emma Lundh. Samtliga har de blivit A-landslagsspelare för Pia Sundhage. Också Jenny Persson har höga ambitioner:

– Målet är att komma med i landslaget. Jag drömmer mest om att spela i en storklubb i utlandet. Frankrike hade varit kul.

Hon spelar i dag i Borgeby, precis som den tredje målgöraren Matilda Nilsson. Borgeby IP ligger förresten i Bjärred, den ort som fostrade Barcelonabacken Patrik Andersson.