Det formligen lyser om arbetskamraterna Gunilla, Yvonne och Lotta.

Borta är tröttheten, oföretagsamheten, det ständiga suget efter något att stoppa i munnen, stelheten i kroppen, oron för den egna hälsan. Bea gav ju de tre undersköterskorna från Örnsköldsvik den rätta knuffen in i en ny och hållbar livsstil:

– Vad ville ni uppnå när vi startade KomiForm? frågar hon leende och får ett unisont svar:

– Ork. Pigghet. Glädje. Stolthet. Och allt detta känner vi nu!

Mycket har alltså hänt sen den där dagen på senvintern när vi först träffades. Det bekräftas genast vid Beas koll med body composition-monitorn. Eller enklare uttryckt, redskapet som ser ut som en vanlig våg men som mäter förhållandet mellan fett och muskler i kroppen. De syns också tydligt, de slimmade former Gunilla, Yvonne och Lotta ätit sig till med nya matvanor. Och jobbat sig till under långa promenader, jogging och annan träning.

– Vikt och flås är mycket bättre överlag, konstaterar Bea gillande sedan hon vägt och konditionstestat tjejerna.

Förändring handlar om både hjärna och kropp.

– Våra vinnare fann ut vilken mat, vilken träning och vilken avslappning som är rätt för var och en, säger Bea.

– De kommer klara sig galant i framtiden. För er andra som vill lyckas, tänk på att inte snöa in på detaljer utan se det hela i stort. Stressar du? Jobbar du för mycket? Försök då planera bättre. Att lägga om vanor kräver tid, engagemang och medvetet tankearbete. Det man tänker har en tendens att bli sanning, så tänk på vad ni tänker.

Team Sörängetbrudarna har haft stor glädje av sin gemensamma träning och peppning:

– Ja, utan varandra hade det varit mycket svårare, som de säger innan de tar adjö för att vända norrut igen och fortsätta på den nya vägen. Tillsammans.
 

Vinnarnas bästa tips

Bara du själv kan göra något åt dig. Har du ont i kroppen och vill bli av med värken? Gör något! En bra början är att ge dig ut i friska luften. Det funkar på vintern också. Ta en rask promenad och känn hur välgörande detta är. Så där, nu har du ju börjat.