Gunilla Blom

”Tröttheten är som bortblåst”

Ålder: 53 år.
Längd: 164 centimeter.
Vikt: Från 75 till 69 kilo.
Midja: Från 93 till 87 centimeter.
Fett: Från 41.6 till 38.7 procent.
Syreupptagning: Från max 2.4 till 3.0 liter per minut.
Yrke: Undersköterska.
Familj: Tre vuxna söner, sambo, bonus-son och två barnbarn.
Bor: I Domsjö utanför Örnsköldsvik.

För 12 veckor sen:
Jag var så trött! Har ju ärftligt högt blodtryck, som jag medicinerar mot sen 20 år. Hur skulle jag orka jobba inom vården till 65?
Jag var svag för fredagspizza, vin, pop corn och äppelpaj. Och landade oftast i soffan med datorn.

Så mår jag nu:
Tappade flera kilon första veckorna, sen planade det ut. Men jag är ju så mycket piggare. Jag kan gå i trappor och springa utan att bli andfådd och återhämtar mig mycket snabbare efter träning.  Att äta ofta och regelbundet har också funkat. Nu ska jag snart kolla blodtrycket, som nog blivit bättre under de här veckorna.

Så går jag vidare:
Jag forsätter jogga varannan dag och köra bodybalance med Lotta och Yvonne en till två gånger i veckan. Då får vi styrka, smidighet och avslappning i ett paket. Vi gillar träningsformen alla tre och det underlättar gemensam träning. Jag äter enligt Beas 80-20-koncept. 80 procent medvetet och 20 lite mer slarvigt.

 

Yvonne Diamant

”Jag är pigg, lätt och frisk”

Ålder: 54 år.
Längd: 156 centimeter.
Vikt: Från 67 till 56 kilo.
Midja: Från 91.5 till 78 centimeter.
Fett: Från 41.8 till 33.5 procent.
Syreupptagning: Från max 2.1 till 2.4 liter per minut.
Yrke: Undersköterska.
Familj: Tre vuxna döttrar, en tonårsdotter och två barnbarn.
Bor: I Örnsköldsvik.

För 12 veckor sen:
Efter jobbet var jag jättetrött och hade ont i axlar, rygg och höfter. Det var som om jag stelnat. Jag åt för mycket av det mesta och hetsåt godis och chips. Jojobantade ofta och började med träning, men lade ned snabbt. Med  hjärt- och kärlsjukdom i släkten såg det inte så bra ut.

Så mår jag nu:
Min eviga halsbränna är borta och jag känner mig som en annan människa: pigg, lätt och frisk. Viktigast, jag känner att mina nya vanor håller. Promenerar varje dag och joggar var tredje dag fast knät krånglar lite. Jag älskar också att gå på bodybalance med de andra tjejerna, särskilt de 10 minuternas avslappning på slutet.

Så går jag vidare:
Jag är optimist eftersom allt flutit på så bra. Har ju aldrig gillat att äta frukost, men två ägg med en klick majonnäs funkar utmärkt. Det håller jag mig länge på.
Med stödet från de andra kommer träningen också att gå som en dans. Hänger jag inte med får jag ångest!

 

Lotta Mattsson

”Nötter i stället för kvällsmacka”

Ålder: 46 år.
Längd: 168 centimeter.
Vikt: Från 84  till 77 kilo.
Midja: Från 102  till 92 centimeter.
Fett: Från 43.3  till 40.
Syreupptagning: Från max 2.5 till 2.7 liter per minut.
Yrke: Undersköt­erska.
Familj: Sambo, vuxen son och dotter och en tonårsdotter. Två barnbarn.
Bor: Örnsköldsvik.

För 12 veckor sen:
Jag var orkeslös, lat och stel. När jag kommit upp ur sängen om morgonen fick jag räta upp mig successivt…Efter jobb landade jag  i soffan med te och macka, somnade vid 20.00 och vaknade 23.00. Hur kul var det? Jag smååt jämt och tränade ingenting.

Så mår jag nu:
Fast jag var förkyld i början av KomiForm tränade jag. Inte så lyckat. Men sen kom jag loss rejält. Promenader, bodybalance och nya maten har gjort underverk. Kvällsmackan har förvandlats till nötter.

Så går jag vidare:
Jag vill gå ned några kilon till. Det var ju så roligt att upptäcka att jag fått mediumstorlek i kläder i stället för large. Jag inser att det kan vara svårare att upprätthålla disciplinen i sommar. Men med Yvonnes och Gunillas stöd är jag  optimist inför hösten, om det behövs en skärpning.

Bodybalance

Bodybalance är träningsformen team Sörängetbrudarna fastnade för. De får styrka och stabilitet genom styrkeövningar, som sedan går över i långsammare tempo med avslappning på slutet.
– Eftersom långsamt tempo är avgörande för återhämtning och inre stabilitet är det jätttekul att tjejerna trivs med bodybalance, säger Bea.