Ett forskarpar försöker skapa en dator som har tillgång till all världens kunskap och dessutom tänker och känner som en riktig människa. Naturligtvis går det snett och de tappar kontrollen över sitt experiment.

Det finns många berättelser om hur det kan gå när maskinerna blir mäktigare än människorna – denna är varken den bästa eller den sämsta. Den gör en och annan tankevurpa, och tar till märkliga lösningar för att ge kött och blod åt den dramatik som egentligen borde utspelas i kretskort och datakablar.

Vill man njuta av filmen bör man stänga av den del av sin hjärna som hela tiden undrar ”men varför gör de så?”.  Då kan det vara riktigt intressant att fundera över de frågor den ställer: Vad är det att vara människa, kan det vara rätt att offra individen för kollektivet – och är kärleken och viljan att rädda världen egentligen det största hotet mot människan?